Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Tegelkachels.be Online informatie en prijsadvies voor het kopen van een tegelkachel.
Tegelkachels.be
banner image

Prijs speksteenkachel

Speksteenkachels zijn in veel verschillende types te koop. De kostprijs van een speksteenkachel wordt beïnvloed door de afwerking, het type en de grootte. In dit artikel vind je een overzicht van gemiddelde prijzen van de verschillende soorten speksteenkachels.

Interesse in een speksteenkachel? Ontvang vrijblijvend offertes op maat via de offertepagina

 

Prijs massieve speksteenkachel

Massieve speksteenkachels kosten al snel € 5000 tot € 10 000. Omwille van de complexiteit en het gebruik van massieve materialen, duurt de bouw al snel enkele dagen. Vandaar de hoge kostprijs. Dit type kachels wordt ter plaatse volledig opgebouwd.

 

Kostprijs van een half massieve speksteenkachel

Dit type speksteenkachel bestaat voor de helft uit speksteen. De andere helft bestaat uit gietijzer. Deze zijn heel wat betaalbaarder dan de massieve types. Ze kosten gemiddeld € 2000. Je kan ze vergelijken met houtkachels die zijn afgewerkt met natuursteen.

 

Opdeling in warmtecategorieën

Daarnaast kan je de prijs ook bekijken van uit de invalshoek van de warmtecategorie waartoe de kachel behoort. Hoe meer warmte de kachel kan produceren, hoe hoger de categorie.

» De kachel produceert tot max. 40 kilowatt per uur aan warmte: € 5.000 à € 7.000
» De kachel produceert tot max. 100 kilowatt per uur aan warmte:€ 8.000 à € 10.000
⇒ Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat.

 

” Met een tegelkachel haal je de warmte en sfeer in huis van een kachel met het rendement van een warmtepomp.”

 

Terugverdientijd

Speksteenkachels verbruiken relatief weinig. Daardoor kan je heel besparen op stookkosten. De aankoop van een speksteenkachel is echter niet goedkoop. Maar door de lage energiekosten, verdien je deze kachel terug op 10 jaar tijd. Gemiddeld verbruik je tot de helft minder hout in vergelijking met een klassieke houtkachel. Het loont dus zeker de moeite om een na te denken over een speksteenkachel.

 

Offertes ontvangen?

Interesse in een speksteenkachel of ander type haard? Schakel een erkende vakman in en verzeker jezelf van een correcte plaatsing. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat via onderstaand offerteformulier.