tegelkachels.be - Online informatie en prijs advies voor het kopen van een tegelkachel.

Menu

Massieve speksteenkachel: prijs

Massieve speksteenkachels kosten al snel € 5000 tot € 10 000. Omwille van de complexiteit en het gebruik van massieve materialen, duurt de bouw al snel enkele dagen. Vandaar de hoge kostprijs. Dit type kachels wordt ter plaatse volledig opgebouwd.

 

 

Ingebouwde speksteenkachel

Kostprijs van een half massieve speksteenkachel

Dit type speksteenkachel bestaat voor de helft uit speksteen. De andere helft bestaat uit gietijzer. Deze zijn heel wat betaalbaarder dan de massieve types. Ze kosten gemiddeld € 2000. Je kan ze vergelijken met houtkachels die zijn afgewerkt met natuursteen.

Opdeling in warmtecategorieën

Daarnaast kan je de prijs ook bekijken van uit de invalshoek van de warmtecategorie waartoe de kachel behoort. Hoe meer warmte de kachel kan produceren, hoe hoger de categorie. Er zijn in totaal 3 onderverdelingen. Behoort je speksteenkachel tot warmtecategorie 1? Dan produceert hij tot maximum 40 kilowatt per uur aan warmte. Dit type kachels kost meestal tussen de 5000 en 7000 euro. De hoogste categorie produceert tot maximum 100 kilowatt per uur aan warmte. De gemiddelde prijs van dergelijke speksteenkachels ligt tussen de € 8000 en € 10 000.

Rendement en sfeer

  • " Met een tegelkachel haal je de warmte en sfeer in huis van een kachel met het rendement van een warmtepomp."

TerugverdientijdInbouwkachel
Speksteenkachels verbruiken relatief weinig. Daardoor kan je heel besparen op stookkosten. De aankoop van een speksteenkachel is echter niet goedkoop. Maar door de lage energiekosten, verdien je deze kachel terug op 10 jaar tijd. Gemiddeld verbruik je tot de helft minder hout in vergelijking met een klassieke houtkachel. Het loont dus zeker de moeite om een na te denken over een speksteenkachel.